Thursday, September 16, 2010

Iklan TV yang membahayakan AQIDAH

Assalamualaikum..

Baru-baru ini negara kita telah digemparkan dengan satu iklan raya yang mengandungi unsur-unsur syirik yang boleh merosakkan aqidah umat islam. Aku merasakan ini adalah kerana "Pegangan Pemimpin" negara yang terlalu taksub terhadap kata-kata keramat SATU MALAYSIA. Jika diperhatikan setiap iklan yang keluar di kaca tv mahupun di corong-corong radio dan ditempat2 lain lagi semuanye mengandungi unsur satu malaysia. Adakah sahabat pembaca semua sedar??..Bukanlah aku tidak menerima satu malaysia ataupun perpaduan kaum tetapi kita perlu ingat urusan agama itu tidak boleh kita sepadukan dengan agama lain. Ini kerana Allah telah berfirman :

" Sesungguhnya agama yang diredhai disisi Allah adalah Islam'' (19,Ali Imran )


Disini aku ingin berkongsi kepada semua sahabat pembaca apakah unsur2 syirik dan boleh merosakkan aqidah yang terdapat dalam iklan yang di buat oleh seorang yang bukan Islam (mengikut sumber yang aku baca).


Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.


1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu


2.Buku - Bible


3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan


4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur


5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis


6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM


7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran


Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).


1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)


2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan


3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus


4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)Pokok Krismas - Simbol Paganism


Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.


1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.


2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian

3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian Scene


4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)


1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.


Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.


1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)


2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.


3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.


Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.


1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan


Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.


1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.


Scene 8 - Seorang budak perempuan memeluk seorang budak perempuan lain dari belakang. Kepala seorang budak lelaki hanya tersengih di tepi pasangan tersebut.


1.Pasangan Budak Perempuan Berpelukan - Lesbianism/Feminism

2.Kepala Budak Lelaki Tersengih - Lelaki yang tak dipedulikan dan diperbodohkan.


Scene 9 - Beca terbang merentasi sebuah pulau.


1.Pulau - Singapore lah.


Scene 10 - Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang.


1.Kawasan Pergunungan (Bukit-bukau) - tempat tinggal Jin2.Masjid Kecil - Agama Islam yang lemah


Scene 11 - Budak-budak Melayu sudah mendarat dan terus berlari sambil menunjuk-nunjuk ke arah Masjid yang terletak jauh disebalik jurang yang dalam sambil ketawa berdekah-dekah. Terdapat dua tangan misteri yang juga sedang menunjuk-nunjuk ke aras masjid. Sebuah bangunan misteri berada di antara masjid dan budak-budak Melayu.


1.Bangunan Misteri - Sebagai cover up (Yang sebenarnya ditunjuk-tunjuk adalah Masjid)


2.Perbuatan Menunjuk Menggunakan Jari Telunjuk - Perlakuan Biadab



video

ni video iklan tu..cubelah tgk setiap scene yang diceritakan dia atas..


p/s:Bukan aku berniat tidak baik tetapi tujuan aku hanyalah untuk membuka mata semua sahabat2 yang bergelar MUSLIM, sedarlah kita akan keadaan sekeliling kita ini dan jangan hanya membiarkan dan melepaskan tangan kepada orang lain padahal ia akan disoal ALLAH di padang Mahsyar kelak..renung2kanlah !!

Saturday, September 4, 2010

Ramadhan & Lailatul Qadar

Assalamualaikum...

Buat renungan semua sahabat pembaca sempena Ramadhan yang bakal musafir meninggalkan kita dan hanya kembali setelah setahun perjalanannya..namun sempatkah kita menemuinya??..sempatkah kita?? sama-sama kita merenung dan bertindak..semoga Ramadhan yang tinggal ini menjanjikan kegembiraan bagi kita di Akhirat sana..insya-Allah...

Sajak :

Ramadhan

Waktu terus bergulir

Ramadhan segera berakhir

Ada luka yang terus terukir

Ada sedih yang terus mengalir

Ya Allah selamatkanlah kami

Hingga bulan Ramadhan ke depan

Dan pertemukan untuk bulan Ramadhan

Dan terimalah seluruh amal kami di bulan Ramadhan


Lailatul Qadar

Kubuka lebar-lebar

Hati dan jiwa

Agar para malaikat

Berkenan tuk menyapa

Dalam sujud panjangku

Di malam ke dua puluh tujuh

Ya Rahman…ya Rahim…

Ya Malikul Qudus…

Ya Kabir… ya Ghofur…

Takkan kuhentikan

Tuk sebut asma-Mu